Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κοζάνη

Πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο έχουν αναλάβει τοπικοί φορείς και αρχές στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία για να αποτραπεί το κλείσιμο του Ταχυδρομικού γραφείου του Εμπορίου, στην περιοχή του Μουρικίου.

Καρδίτσα

Τραγική χαρακτηρίστηκε η κατάσταση λειτουργίας της κατάρτισης -κυρίως στα εργαστηριακά μαθήματα- από τον διευθυντή του δημόσιου ΙΕΚ Θεόδωρο Μπαλωμένο, καθώς δεν έχει σταλεί η σχετική χρηματοδότηση για τα υλικά εκπαίδευσης.

Φλώρινα

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών ήταν το κυρίαρχο θέμα σύσκεψης από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.

Χανιά

Τον δρόμο για τη δικαιοσύνη θα πάρει η Ρεθυμνιώτισσα η οποία περιέγραφε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους πολλούς, βασανιστικούς τρόπους που μπορείς να σκοτώσει κανείς τα γατιά της γειτονιάς, αλλά και ο σύζυγός της, μετά από μήνυση που κατέθεσε η ομάδα «Νοιάζομαι».

Ρόδος

Την υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η πρώτη φάση του προγράμματος αξιοποίησης των ακινήτων που διαχειρίζεται το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, και ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής -περιλαμβάνει 14 κενά ακίνητα, τα οποία θα μισθωθούν.

Κομοτηνή

Την Κομοτηνή θα επισκεφθεί, και θα απευθύνει κεντρική πολιτική ομιλία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καβάλα

Επίσκεψη σε Καβάλα και Δράμα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με φορείς του πρωτογενούς τομέα και επαγγελματίες.

Πάτρα

Έχοντας στο πλευρό τους τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της πόλης, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Πάτρας έκλεισαν χθες τις επιχειρήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπέρμετρο βάρος που καλούνται να «σηκώσουν» σε φόρους και εισφορές.

Ηράκλειο

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου η σύμβαση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση 14 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Μπετινάκη» στην περιοχή του Καρτερού, όπου προγραμματίζεται η ανέγερση σχολείου.

Τρίπολη

Με αφορμή την εαρινή Ισημερία, θα γίνει και φέτος, αύριο, 20 Μαρτίου, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη με τη μέτρηση της περιμέτρου του πλανήτη, από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Μεγάλη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αργολίδας.

Πύργος

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Ηλεία, το οποίο δρούσε σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Συνελήφθησαν 14 άτομα και κατασχέθηκαν 120 κιλά ινδικής κάνναβης.

Ορεστιάδα

Εθελοντές που θα στηρίξουν τη διοργάνωση της Καλλιτεχνικής Συγχρονισμένης Κολύμβησης η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ως τις 7 Απριλίου στο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης ζητά ο Δήμος της πόλης .

Ιωάννινα

Μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 5ο Δρόμο του Γιοφυριού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Άρτα.

Μοιράσου το άρθρο: