Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Κοζάνη

Στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας, σε σχέση με την εκποίηση των μονάδων του ΑΗΣ Μελίτης και Μεγαλόπολης, με στόχο να ακυρωθεί, και να μην προχωρήσει η πώληση τους.

Σάμος

Μειωμένες είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυτή την εβδομάδα στη Σάμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ύπατης Αρμοστείας, ωστόσο, οι πρόσφυγες στο νησί εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι.

Αιγαίο

Σειρά επαφών με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου, είχε σήμερα στη Μυτιλήνη ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Χανιά

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών και φορέων δείχνουν τα φετινά απολογιστικά στοιχεία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου. Μόνο οι μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα και δράσεις του ΚΠΕ Βάμου τη φετινή σχολική χρονιά έφτασαν τους 5.138, ενώ τα σχολεία ήταν 151.

Ηράκλειο

Σε ειδική συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κρήτης θα παρευρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας, Γαβρόγλου. Νωρίτερα την ίδια μέρα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κώστα Φωτάκη, θα υπογραφούν δύο μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Κρήτης και του ΙΤΕ.

Βόλος

Παραιτήθηκε από την προεδρία του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής ο καθηγητής Νίκος Δαναλάτος, αντιδρώντας στο νέο σχέδιο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Καρδίτσα

Το Εσπερινό Σχολείο της Καρδίτσας παραμένει ως λειτουργία στο πρώτο ιστορικό σχολικό κτίριο της πόλης, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δημιούργησε στοιχείο ανακούφισης για τους εργαζόμενους μαθητές του σχολείου.

Τρίπολη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας οργανώνει το ΚΚΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή στις 11 το πρωί, στο ιστορικό χωριό του Κοσμά Κυνουρίας.

Ρόδος

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της δημιουργίας μόνιμων υποδομών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες του Δήμου Ρόδου υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Καβάλα

«Εξαιρετικά» χαρακτηρίζονται τα νερά κολύμβησης στις ακτές του νομού Καβάλας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων -18 από τα 20 δείγματα- τακτικών αναλύσεων που διενέργησε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας.

Ορεστιάδα

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 27η Έκθεση Βιβλίου. Από το Σάββατο 21 Ιουλίου έως την Κυριακή 29, τα βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης συνεργάζονται και φέρνουν στο αναγνωστικό κοινό της πόλης παλιούς και νέους τίτλους και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Κομοτηνή

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης διοργανώνει σήμερα και αύριο διήμερο εκδηλώσεων έκφρασης και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτών, στο υπαίθριο θέατρο της πλατείας σήμερα το βράδυ στις 8 θα δοθεί συναυλία από το μουσικό σχήμα «Μωβ Όνειρα», και στις 9 η συναυλία των Αντώνη Μουσαδέ και Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Φλώρινα

Ιππείς και αμαζόνες από όλη την Ελλάδα φτάνουν σήμερα στη Φλώρινα για την τριήμερη Πανελλήνια Συγκέντρωση Ελεύθερης Ιππασίας, που διοργανώνει ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινας.

Μοιράσου το άρθρο: