Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ηράκλειο

Μπλακ άουτ προκάλεσε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έκρηξη σε μετασχηματιστή στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στα Λινοπεράματα Ηρακλείου. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Μία ώρα μετά, σταδιακά, άρχισε να επανέρχεται το ρεύμα στο νησί.

Πάτρα

Για δεύτερη μέρα παραμένει κλειστό το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Καβάλα

Σε συμβολική κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα του δήμου Καβάλας την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση για τη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας, με την τοποθέτηση υπαλλήλου σε καθημερινή βάση.

Τρίκαλα

Οριστικό «λουκέτο» για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πύλη Τρικάλων. Παρά την κινητοποίηση του Δήμου και των φορέων της περιοχής, δεν αποτράπηκε τελικά το κλείσιμο του υποκαταστήματος του τραπεζικού ιδρύματος.

Ιωάννινα

Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την οριοθέτηση και τις χρήσεις της Παμβώτιδας, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Ρόδος

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Αιγαίου για «απορρόφηση» της Ανώτατη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και τη δημιουργία τμήματος Σπουδών Φιλοξενίας, Αναψυχής και Εκδηλώσεων στη Ρόδο, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κοζάνη

Την έγκρισή του για τη χρηματοδότηση της επέκτασης της τηλεθέρμανσης στους οικισμούς Δρεπάνου και Κρόκου Κοζάνης στον τοπικό πόρο ανάπτυξης με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα διαθέσει από τον τοπικό πόρο και ο Δήμος Κοζάνης.

Τρίπολη

Εγκρίθηκε η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση της Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βόλος

Το έκτο της μονοθέσιο τύπου «Φόρμουλα», τον «Αμφίονα», θα παρουσιάσει αύριο, στις 19.30, στον Βόλο, η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Centaurus Racing Team», που από το 2009 έχει ως στόχο τη μελέτη και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθέσιων τύπου «Φόρμουλα».

Ζάκυνθος

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διοργανώνει τελετή αφιερωμένη στην ιστορία και τις διακρίσεις του ζακυνθινού ποδοσφαίρου και σε όλους όσους έχουν προσφέρει στο άθλημα σε τοπικό ερασιτεχνικό επίπεδο, την Κυριακή, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου -πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Μοιράσου το άρθρο: