Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Σέρρες

Με μουσική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης των Σερρών, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ρόδος

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 21 χρόνων φοιτήτριας βρίσκονται οι αρχές. «Εύχομαι να μη συμβεί σε κανέναν, αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο πατέρας της φοιτήτριας.

Τρίπολη

Ελεγχόμενη και σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα η υγεία των 500 μεταναστών που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, διαβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από έλεγχο που έκανε το Σαββατοκύριακο.

Κέρκυρα

Ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού και μεταφορά των παλαιών χρεών του Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην κεντρική διοίκηση ζητά με δύο ομόφωνα ψηφίσματα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Καβάλα

Ο Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., με απόφαση του Δήμου Καβάλας, ορίστηκε νομικός σύμβουλος. Αντικείμενο της εργασίας του, η γνωμοδότηση για τη διοικητική αρχή που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη συντήρησης του σημείου της εθνικής οδού όπου έπεσε η γέφυρα μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Κοζάνη

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, θα προβάλλεται από τη Δευτέρα 3 ως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Γρεβενών, και από την Τρίτη 4 έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη.

Ιωάννινα

Από μέρα σε μέρα αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία των εργοστασίου απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Η Περιφέρεια Ηπείρου κάλεσε τους Δήμους να είναι σε ετοιμότητα για τη μεταφορά αστικών απορριμμάτων. Το εργοστάσιο θα λειτουργήσει κανονικά στα τέλη Ιανουαρίου, και από τη διαχείριση των σκουπιδιών θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

Βόλος

Διακρίθηκαν 94 μαθητές από τη Μαγνησία στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Θαλής», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 240 μαθητές, και οι 94 που διακρίθηκαν θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στις 19 Ιανουαρίου.

Ηράκλειο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον κρητικό τουρισμό από την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Βαρσοβία. Η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στη πρώτη θέση των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών, με το Ηράκλειο να πιάνει κορυφή ως προορισμός. Αύξηση 25-30% παρουσίασαν οι αφίξεις από Πολωνία στα αεροδρόμια της Κρήτης.

Λάρισα

Κειμήλια από εκκλησίες και μονές παρουσιάζονται από χθες στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελπίδα και πίστη -Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα».

Φλώρινα

Με τη παρουσία πλήθος κόσμου και επισκεπτών αναβιώνει το πατροπαράδοτο έθιμο «Τσιρι-Βάρβαρα» στο Αμύνταιο.

Μοιράσου το άρθρο: