Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Για μια μειοψηφία που επιδίδεται σε φυλετικό μίσος και χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους κάνει λόγο ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με τους βανδαλισμούς οι οποίοι έγιναν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Για μια «ξεκάθαρα ρατσιστική και φασιστική ενέργεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ίδιο θέμα.

Ρόδος

Αναστέλλεται η επιστροφή στην Τουρκία του 11χρονου κοριτσιού και της οικογένειάς της που ζουν στη Ρόδο, μετά την άμεση συνεργασία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες με το δημοτικό σχολείο Ιαλυσού, αφού δόθηκαν από το σχολείο της μικρής όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι το κορίτσι παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο.

Πύργος

Σε οκτώ χωριά του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού από το δίκτυο, επειδή ανιχνεύτηκαν σε αυτό μεγάλες ποσότητες μαγγανίου και σιδήρου, που το καθιστούν επικίνδυνο.

Βόλος

Ακόμη να γίνει η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Το παλιό κτίριο καταρρέει, ενώ φαίνεται πως θα χαθεί και η φετινή θερινή περίοδος.

Λάρισα

Γκρεμίζουν παράνομες περιφράξεις που βρίσκονται στον παλιό αιγιαλό επαγγελματίες και κάτοικοι της Βελίκας Αγιάς, υπό τον φόβο των προστίμων της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας.

Φλώρινα

Άρχισε να λειτουργεί και πάλι το καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, καθώς οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ξύπνησαν τις αρκούδες από τον χειμέριο ύπνο τους.

Κέρκυρα

Η επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης της παραλιακής ζώνης της πόλης της Κέρκυρας στον Δήμο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Δήμαρχο και τους βουλευτές του νησιού.

Καρδίτσα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφθούν αύριο την Καρδίτσα προκειμένου να παραχωρηθεί ακίνητο 35 στρεμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό τη δημιουργία Κέντρου Άθλησης Πόλης και να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας και συστημάτων νέων τεχνολογιών.

Κοζάνη

Πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιείται στις Φυλακές Φελλίου Γρεβενών. Δεκαέξι αλλοδαποί κρατούμενοι, από διάφορες χώρες, συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μαθαίνοντας να γράφουν και να διαβάζουν στην ελληνική γλώσσα.

Ιωάννινα

Το έργο «Φτάσε όπου δεν μπορείς» θα παρουσιάσει το μεσημέρι το ΔΗΠΕΘΕ στις φυλακές Ιωαννίνων, με θεατές τους περίπου 200 κρατούμενους του ιδρύματος.

Κομοτηνή

Ευρήματα από την εποχή του Χαλκού, του Σιδήρου και του Φίλιππου του 4ου έως τα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά χρόνια που ήρθαν στο φως τον τελευταίο χρόνο παρουσιάστηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο συνέδριο των αρχαιολόγων στη Θεσσαλονίκη.

Πάτρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε λαθρανασκαφές στη Δυτική Ελλάδα. Τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις παράνομης αρχαιολογικής έρευνας.

Ηράκλειο

Η σύμβαση «Δρομολόγια Ζωής» υπογράφηκε χθες ανάμεσα στοv δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει τη βελτίωση των γνώσεων και της συμπεριφοράς εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σέρρες

Παροχή βοήθειας σε τρόφιμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ροδόπολης στο Φιλανθρωπικό Κέντρο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

Ζάκυνθος

Μια βραδιά αφιερωμένη στον αείμνηστο ζακυνθινό δημοσιογράφο-πολεμικό ανταποκριτή Γιώργο Γεωργιάδη θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος», το Σάββατο, στις 8 το βράδυ. Η σύντροφος της ζωής του Ιωάννα Γαρδίκη και οι φίλοι του θα ξεφυλλίσουν το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του.

Μοιράσου το άρθρο: