¨ Έφυγε ¨ ο Σπύρος Τσάτσουλης

Μαύρη μέρα για τους φίλους του ποδοσφαίρου η σημερινή (23-2-18) αφού δεν βρίσκεται πια κοντά μας ο Σπύρος Τσάτσουλης. Ο 51χρονος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας για περισσότερες από 8 εβδομάδες, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.

Ο εκλιπών, ήταν μία ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια, διέθετε ένα εκπληκτικό αρχείο, είχε καταγράψει την μικρή ή μεγάλη ιστορία και των περίπου 6.000 ομάδων – μελών της ΕΠΟ από τις οποίες βέβαια κάμποσες δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για μία τριακονταετία συγκέντρωνε αυτό το υλικό και είχε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας στοιχεία και μαρτυρίες παλιών ποδοσφαιριστών για να μπορέσει να καλύψει κενά. Το αρχείο του περιλαμβάνει όλες τις εθνικές αλλά και τοπικές κατηγορίες, συμμετοχές παικτών στις 3 μεγαλύτερες αλλά και στη Δ΄ εθνική από το 1988 και μετά!

Η μόνιμη κατοικία του ήταν η Τρίπολη, διατέλεσε μάνατζερ ποδοσφαίρου, ενώ για μία 6ετία (2006-12) υπήρξε διευθυντής στο τμήμα σκάουτινγκ του Αστέρα Τρίπολης.

Μεγάλη του αγάπη ο ιστορικός Παναρκαδικός όπου σε μια δουλειά δέκα και πλέον χρόνων είχε ετοιμάσει βιβλίο με την 90χρονη ιστορία του (έτοιμο για έκδοση), από το προσωπικό πλούσιο και σπάνιο αρχείο του, με 420 σελίδες που υπάρχουν φωτογραφίες με όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί (από τη Β΄ εθνική μέχρι το β΄ τοπικό), στατιστικά στοιχεία με συμμετοχές όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα, ειδική αναφορά σε παίκτες που ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια, στοιχεία για το πώς ιδρύθηκε ο σύλλογος και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την κατασκευή του γηπέδου στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ΕΡΤ Τρίπολης εκφράζει τα Θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σπύρο θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος