Εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί στις δικαστικές αρχές μετά την αναβολή που είχε ζητήσει, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος για μήνυση που του είχε υποβληθεί για τις δηλώσεις του τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή, αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους και το σύμφωνο συμβίωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Τρίπολης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο κ.κ. Αλέξανδρος, τόνισε πως τον περασμένο Δεκέμβριο προέβη σε δηλώσεις για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων και το αποτέλεσμα ήταν να τον επισκεφθεί η ανακρίτρια και να τον ενημερώσει πως ο εισαγγελέας έχει απευθύνει κατηγορία για τις δηλώσεις του και θέλουν την απολογία του ως κατηγορούμενος.

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε πως άλλοι ιεράρχες ήταν σκληρότεροι στις δηλώσεις τους από τον ίδιο, αλλά δεν γνωρίζει ποιος του έχει υποβάλλει την μήνυση.

«Την κατηγορία προς το πρόσωπο μου την εκλαμβάνω ως εκφοβισμό των πολιτών της Ελλάδος, ώστε να μην αντιλέγουν σε αυτά που η Πολιτεία θέλει να επιβάλλει» τονίζει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Μοιράσου το άρθρο: