Μία πολύ σημαντική εκδήλωση έγινε στα μέσα Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας και στους χώρους της Αγίας Φωτεινής Αρκαδίας.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου «Αγιοπετρίτικη Πολιτισμική Διαδρομή» και τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, καθώς και με την στήριξη του Μαντινειακού Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε, πρωτότυπη δράση με τίτλο «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΔΙΑΛΟΓΟΙ: προσκυνηματική επίσκεψη».

Ένας μουσικοποιητικός περίπατος-δρώμενο: κίνησης, λόγου, μουσικής, απ’ το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, στους χώρους της Αγίας Φωτεινής.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ δόθηκε και πλακέτα απ’ τους διοργανωτές, στον Κώστα Παπαθεοδώρου, τον εμπνευστή της Αγίας Φωτεινής.

Στην εκδήλωση, έλαβε μέρος και ο Νίκος Πάπας, παραγωγός εκπομπών δημοτικού τραγουδιού στην ΕΡΤ Τρίπολης και μελετητής αυτού και της παράδοσης.

Για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και το Κώστα Παπαθεοδώρου, μίλησαν οι Ευάγγελος Καπόγιαννης, Νίκος Καλτεζιώτης, Σάκης Παπανικολάου, Νίκος Μπελδέκος, Γιώργος Λιλής.

Η καταληκτική φράση του Κώστα Παπαθεοδώρου ήταν:»… ειπώθηκαν πολλά…Σιωπή μόνο.»

Η δράση αυτή, πρόκειται να επαναληφθεί και του χρόνου.

Στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, η Αγιοπετρίτικη Πολιτισμική Διαδρομή, προτίθεται σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να πραγματοποιήσει στην Αθήνα, έκθεση του συνολικού έργου του Κώστα Παπαθεοδώρου, πάντα στην οπτική του Διαλόγου που το έργο του (Ναός Αγίας Φωτεινής Μαντινείας) δημιουργεί.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Ανδρέας Γεωργίους, Γιώργος Σακελλαράκης, Παναγιώτης Φινές, Σοφία Λιλή

Μοιράσου το άρθρο: