Η παρουσίαση των «Δρόμων Πολιτισμού 2018» , στην Αργολίδα έγινε απόψε στο Άργος.

Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά σειρά, πολιτιστική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με «πρωταγωνστές» τους πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας.

Από 1-30 Ιουλίου σε όλο το νομό, από τη μια άκρη ως την άλλη, δεκάδες σύλλογοι, σωματεία, φορείς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα ανταμώσουν σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις ,σε πάνω από 40 χώρους, προβλέπει το φετινό πρόγραμμα που στόχο έχει την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και των τοπικών δυνάμεων πολιτισμού.

Στην παρουσίαση παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτισμικής δράσης σε όλη της Πελοπόννησο, στην ανάδειξη των μνημείων , ενώ ανακοίνωσε ότι στο άμεσο πρόγραμμα της περιφερειακής αρχής είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ανέλυσε τη φιλοσοφία των ΄΄Δρόμων Πολιτισμού΄΄ και παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλο το νομό ενώ τόνισε την ουσιαστική συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την παραχώρηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων για τα πολιτιστικά γεγονότα.

Άλλωστε και η ίδια η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου επισήμανε ότι αυτή είναι η βούληση και της ιδίας και του ΥΠ. ΠΟ. , το άνοιγμα δηλ. των μνημείων στην κοινωνία.

Για τη φετινή διοργάνωση μίλησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Παναγιωτοπούλου Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης ΣαρρήςΦάνης Στεφανόπουλος.
Το ΄΄παρών ΄΄ στην αποψινή παρουσίαση έδωσαν εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας που συμμετέχουν στους «Δρόμους Πολιτισμού».

Να σημειωθεί ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και μέσα από τις εκδηλώσεις θα γίνει μεγάλη καμπάνια για την προσφορά μυελού των οστών.

Φωτο: Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: