* Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου θα δικαστούν την Παρασκευή έξι άτομα από την Αργολίδα κατηγορούμενοι για αντίσταση. Πρόκειται για υπόθεση του 2014 όταν πολίτες της Αργολίδας είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία και αντίθεση τους στην σχεδιαζόμενη παραχώρηση δημόσιου κτιρίου του Ναυπλίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Εν όψει της μεθαυριανής δίκης φορείς της Αργολίδας και κινήσεις πολιτών έχουν εκφράσει δημόσια τη συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους και έχουν καλέσει τους πολίτες της περιοχής να βρίσκονται στις 9 το πρωί , έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου.

* Για το Στρασβούργο αναχωρεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προκειμένου να συμμετάσχει στη συνέλευση του Strasbourg Club. Το «Κλαμπ του Στρασβούργου» είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 60 πόλεων, που προωθεί τη μεταξύ τους συνεργασία, για τη βελτίωση της προσφοράς τους στους πολίτες.Ο κύριος Κωστούρος λίγο πριν αναχωρήσει επεσήμανε, την ανάγκη, να ενισχυθούν οι συζητήσεις για την «Ευρώπη των πόλεων», που είναι το μέλλον τη Ευρώπης, με αποτελέσματα απτά και άμεσα για τους πολίτες.

* Ολοκληρώνεται η διαγράμμιση για τις θέσεις στάθμευσης στην παλιά πόλη του Ναυπλίου προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της στάθμευση των μονίμων κατοίκων. Τα σήματα στάθμευσης των δικαιούχων έχουν ήδη εκτυπωθεί και θα μοιραστούν το προσεχές διάστημα μετά από νεότερη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι θύλακες στάθμευσης είναι: Αμαλίας, Σπηλιάδου, Συγγρού, Πέντε Αδέλφια, Πλατεία Πολιτικού Νοσοκομείου και λιμάνι.
Παράλληλα ολοκληρώνεται το έργο τοποθέτησης μπάρας ελέγχου κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας. Δικαίωμα διέλευσης από την μπάρα θα έχουν όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες της παλιάς πόλης καθώς και οι υπηρεσίες που λειτουργούν μέσα σε αυτή.
Οι δικαιούχοι θα προμηθευτούν από το γραφείο Δημάρχου την ειδική μαγνητική κάρτα διέλευσης μετά από σχετική νεότερη ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η μπάρα θα είναι ανοιχτή κατά τις θεσπισμένες ώρες φορτοεκφόρτωσης που είναι 06.00-11.00 καθημερινά.

* Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου συναντήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων Ναυπλίου και Άργους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

-Οι μαθητικές εκδρομές λίγο πριν τις Γιορτές.

-Η Λευκή Νύχτα και πότε θα γίνει σε Άργος και Ναύπλιο,

και τέλος θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

* Την παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ναυπλιέων, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 20.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Βουλευτικού.

* Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι ένας από τους τέσσερις δήμους που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν κοινό σκοπό, την ενίσχυση του έργου του φιλανθρωπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

* Τέσσερις πολιτιστικοί σταθμοί, με αφετηρία το Μαρούσι και επόμενους σταθμούς το Ναύπλιο, την Αργυρούπολη και το Περιστέρι, τάσσονται υπέρ της πρωτοβουλίας αυτής που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε). Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν, στο σύνολο τους, στο «Χαμόγελο του παιδιού». Τιμή εισόδου: από 7 € (Αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: