Κάθε εποχή του χρόνου, το εργαστήριο της φύσης, επικουρούμενο απ’ τους έμπειρους παραγωγούς, προσφέρει στον άνθρωπο, μοναδικά δώρα: Το πορτοκάλι, το κρασί και το λάδι της Αργειακής Γης, αποτελούν την βάση της ελληνικής διατροφής και τον πραγματικό σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας.

Εσπεριδοειδή, λάδι και κρασί της Αργολίδας, εκτός απ’ την γευστική απόλαυση και την καθημερινή προστασία απ’ τους κινδύνους που απειλούν την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, μέσω της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και στο ευρύ φάσμα προιόντων σ’ ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, απ’ την παραγωγή έως την κατανάλωση των θησαυρών αυτών.

Σε συσκευασίες ή χύμα, σε φυσική κατάσταση ή σε σύνθετη μορφή, κρασί, λάδι και πορτοκάλι, μαζί με τους καλλιεργητές και τους τυποποιητές, συνθέτουν την «Αργολική Επικράτεια της Αφθονίας».

Η συγκεκριμένη… εκτίθεται στους Στρατώνες Καποδίστρια, στο Άργος Αργολίδας, με πρωτοβουλία του Δήμου Άργους-Μυκηνών και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Πελοποννήσου.

Φιλοδοξία των διοργανωτών-εκτός της προβολής και της προώθησης των προιόντων-είναι η σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών, μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Αργολικές επιχειρήσεις, εκθέτουν τα προoιόντα τους και προσπαθούν με τις καινοτόμες ιδέες τους-βιολογικής προδιαγραφής οι περισσότερες-να κρατήσουν τη βάση της ελληνικής οικονομίας, ζωντανή.

Σ’ αυτό, μπορεί να συνδράμει και η προσέλκυση νέων αγροτών και η συγκεκριμένη έκθεση, στοχεύει και σ’ αυτήν την προοπτική.

Το συμπέρασμα: Τα αρχέγονα, τοπικά προιόντα, διαθέτουν υψηλή ποιότητα και αναγνωρισιμότητα και με την συνδρομή των παραγωγικών εταίρων και των συντονιστικών φορέων, ωθούν την Αργολίδα στην αειφόρο ανάπτυξη και στην διασύνδεσή της με τον αγροτουρισμό, την γαστρονομία και τον πολιτισμ</strong>ό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: