Παράσταση, για να καταθέσει αίτημα-ψήφισμα (για δημιουργία στην Τρίπολη, μουσείου αγώνα και θεματικού πάρκου για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821) στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης, έκανε σήμερα, αντιπροσωπεία των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, αυτών δυνάμεων, ζήτησαν όπως το δημοτικό συμβούλιο, όπως αυτό υιοθετήσει το επίμαχο ψήφισμα και όπως ξεκινήσει, άμεσα, τις ενέργειες για να προωθηθούν αυτά τα δύο αιτήματα.

Κάλεσαν την δημοτική αρχή, όπως μεταβιβάσει το ψήφισμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Τρίπολη, το πρωί της Κυριακής.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννη Μπουντρούκα, οι τρεις αυτοί φορείς, έχουν αποφασίσει να σχηματίσουν και ειδική, συντονιστική επιτροπή, η οποία και θα «τρέξει» το θέμα απ’ όλες τις πλευρές του.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, βρήκε σωστό το διπλό αίτημα, όμως αναρωτήθηκε, εάν υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση για το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων, ώστε, εκεί να ελευθερωθεί ο χώρος για να γίνει το μουσείο του αγώνα.

Είπε, χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε άμεσα τα 180 στρέμματα που ζητάμε στους χώρους του στρατοπέδου, ώστε να δρομολογήσουμε εκεί, το δημοτικό πάρκο και την μεταφορά υπηρεσιών και έπειτα να μπορέσουμε να απαιτήσουμε το μουσείου του αγώνα στο δικαστικό μέγαρο. Αλήθεια, όλοι αυτοί που διοίκησαν την πόλη, τα χρόνια που υπήρχαν πολλά χρήματα για τους δήμους, τι σχέδια εφάρμοσαν ώστε η Τρίπολη να εξελιχθεί σε πραγματική πρωτεύουσα-πόλη της Πελοποννήσου; Πού είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της πόλης; Μείναμε πίσω. Μας ξεπέρασε η εποχή και η πραγματικότητα. Γιατί να εισέλθει κάποιος μέσα στην πόλη; T έχει να δει;”

Οι λοιποί εκπρόσωποι των παρατάξεων, συμφώνησαν στο γενικό πλαίσιο των αιτημάτων, ωστόσο, προσέγγισαν τα συγκεκριμένα ζητήματα, διαφορετικά, πρότειναν άλλες λύσεις και έβαλαν στο πλαίσιο της συζήτησης, άλλον οδικό χάρτη διεκδίκησης.

Τελικά, το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: