Οι παραβιάσεις σήμανσης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση προτεραιότητας και η υπερβολική ταχύτητα ήταν όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων και που συνέβησαν το μήνα Νοεμβριο στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα σημειώθηκαν 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 4 τον Νοέμβριο του 2017, 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 3 τον Νοέμβριο του 2017 και 32 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 27 τον Νοέμβριο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών, καταγράφηκαν 8 νεκροί, έναντι 6 τον Νοέμβριο του 2017, 6 σοβαρά τραυματίες, έναντι 3 τον Νοέμβριο του 2017 και 44 ελαφρά τραυματίες, έναντι 38 τον Οκτώβριο του 2017.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Νοέμβριο του 2018, συγκροτήθηκαν 491 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.264 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 141 παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι :

* Πρέπει να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
* Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.
* Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα, να φοράμε πάντα κράνος.
* Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.
* Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα.
* Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη.
* Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα.
* Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας.
* Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε.
* Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
* Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
* Πριν ξεκινήσουμε για ταξίδι ελέγχουμε το όχημα που θα οδηγήσουμε.

φωτό αρχείου

Μοιράσου το άρθρο: