Το θέμα του 10ου Αναπτυξιακού, Περιφερειακού Συνεδρίου Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα γίνει στην Τρίπολη, απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα στην Τρίπολη.

Οι σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για όλα όσα θα γίνουν στην Τρίπολη και εξέφρασαν τις απόψεις τους, για όλα αυτά που θα πρέπει να ειπωθούν, να καταγραφούν και να προωθηθούν στο Συνέδριο.

Στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Θα είναι εμβληματικό αυτό το Συνέδριο. Θα δείξει μία άλλη πολιτική αντίληψη και κατεύθυνση. Θα είναι ένα Συνέδριο-πρότυπο-για όλη τη χώρα. Εμείς, θα παρουσιάσουμε την αναπτυξιακή μας πρόταση που θα πρέπει να ισχύσει για όλη τη χώρα. Χαιρετίζουμε την απόφαση για το Συνέδριο, αφού για πρώτη φορά μία Κυβέρνηση, αναγνωρίζει ισότιμα την Περιφερειακή Διοίκηση και αυτό που εμείς ζητάμε, την Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Ο Περιφερειάρχης, κάλεσε τις παρατάξεις να συμμετάσχουν στο ανοιχτό, αυτό, Συνέδριο.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η φράση του Πέτρου Τατούλη, ότι δηλαδή, στο Συνέδριο αυτό, «θα συναντηθούν δύο κόσμοι. Αυτός της κυβέρνησης και ο δικός μας κόσμος», υπενθυμίζοντας, ότι, η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει αποστασιοποιηθεί ούτε…ρούπι απ’ τις αρχικές, προγραμματικές δεσμεύσεις της.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: