Δελτίο Τύπου, εξέδωσε χθες, η δημοτική παράταξη της Τρίπολης, «Μαντινειακή Συμπολιτεία», με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα, η κ. Αντωνία Γιαννούλη (επικεφαλής), ζητώντας να μάθει εάν υπάρχει θέμα με τα οικονομικά του Δήμου και εάν ο Δήμος κινδυνεύει να βρεθεί σε…συνθήκες μνημονίου.

Το θέμα προέκυψε, έπειτα από παρατήρηση που έγινε στο Δήμο απ’ το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Παρατήρηση στον δήμο Τρίπολης έκανε το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο δήμος βρίσκεται εκτός στόχου εσόδων από παλαιές οφειλές.

Οι οφειλές προέρχονται από την κακοδιαχείριση των οικονομικών από πλευράς δημοτικής αρχής, που πιθανόν να προέρχονται από πρόστιμα , δημοτικά τέλη, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.

Η απόκλιση ανέρχεται στο ποσοστό του 10% με το παρατηρητήριο να ανησυχεί για τη συνέχιση της βιωσιμότητας των οικονομικών του δήμου.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθεί ο δήμος υπό επιτήρηση και να εισελθει σε συνθήκες μνημονίου.

Η Μαντινειακή Συμπολιτεία με αφορμή το 19ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που είχε να κάνει με την έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου 2017, έθεσε σχετικό ερώτημα προς τη δημοτική αρχή, χωρίς βέβαια να λάβει κάποια σοβαρή και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Δυστυχώς ο δήμος Τρίπολης αν δεν τακτοποιήσει τα οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει κινδυνεύει να τεθεί σε συνθήκες μνημονίου.

Η Μαντινειακή Συμπολιτεία αντιλαμβανόμενη το δύσκολο της κατάστασης ρώτησε για το ποιες οι προτάσεις που έχουν γίνει από πλευράς του δήμου καθώς και για το ποια η φιλοσοφία που ακολουθείται; Χωρίς βέβαια για ακόμα μία φορά, να λάβει κάποια απάντηση, αποδεικνύοντας ότι η δημοτική αρχή αντιδρά επιπόλαια και με προχειρότητα σε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Από όλα αυτά προκύπτει το ερώτημα για το ποιος θα πληρώσει την οικονομική αυτή «τρύπα». Ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα, λοιπόν;

Η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: