Το ζήτημα των οφειλών του ΤΟΕΒ, προς τη ΔΕΗ και τη διευκόλυνση στην αποπληρωμή αυτών, ανέδειξαν με ερώτηση στη Βουλή, τα μέλη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, του γραφείου του κ. Κωνσταντινόπουλου:

» Το πρόβλημα των οφειλών δεν είναι καινούργιο, ενώ σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΗ, το ύψος τους ανέρχεται στα 46 εκατ. ευρώ.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται αρκετοί αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του σοβαρού ενδεχόμενου να μην μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για τις ενισχύσεις που δικαιούνται ή να γίνει διακοπή της παροχής νερού από τους Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων προηγούμενων ετών προς αυτούς, ενώ σημειώνεται ότι και οι ίδιοι οι ΤΟΕΒ αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες τόσο από τη μη είσπραξη των εισφορών από τους αγρότες, οι όποιοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όσο και από συσσωρευμένες οφειλές του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους ΤΟΕΒ από τέλη αποστράγγισης.

Είναι λοιπόν άμεση η ανάγκη για μια ρεαλιστική, δίκαιη ρύθμιση και επέκταση του μέτρου των 120 δόσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι ΤΟΕΒ στην εξόφληση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ».

από δελτίο Τύπο
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: