Το δικό της ενδιαφέρον, είχε η ανοιχτή (και μάλλον υποτονική σε σχέση με το παρελθόν) συνεδρίαση του Ενιαίου, Συντονιστικού Οργάνου κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που έγινε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Μίλησαν σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Μίλησε ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, οι δήμαρχοι των λοιπών ενεργειακών δήμων, οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Κοζάνης, Φλώρινας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, οι συνδικαλιστές, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δ.σ. της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος του σωματείου ενέργειας Πελοποννήσου και φυσικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο τελευταίος, υπενθύμισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ότι, δηλαδή και μία (1) λιγνιτική μονάδα να πωληθεί, οι παραιτήσεις ισχύουν και θα γίνουν κανονικά, με στόχο την επίτευξη του … θεσμικού κενού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επίσημη πολιτεία.

Εκτός απ’ τις αποφάσεις που πάρθηκαν για κινητοποιήσεις και απεργίες, εκείνο που αποτελεί πρώτο στόχο των εργαζομένων και του Ενιαίου Συντονιστικού, είναι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου της πώλησης και εάν αυτό δεν αποφευχθεί, ο δεύτερος στόχος, θα έχει να κάνει με την … απονεύρωση του νόμου, με δράσεις και ενέργειες που θα … ξεδιπλωθούν, βήμα-βήμα, στην πολύμηνη και πολύπλοκη αυτή διαδικασία μεταβίβασης των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε τη σύσκεψη της Μεγαλόπολης και σας παρουσιάζει σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: