Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, εμπνεύστηκε και υλοποίησε, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τετραήμερο φεστιβάλ-αφιέρωμα, στον σπουδαίο συντοπίτη μας ποιητή και στιχουργό ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ.

Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στο «Μαλλιαροπούλειο Θεάτρο», το τετραήμερο 24, 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2017.

Συντελεστές του τετραημέρου ήταν χορωδίες και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, την πρώτη μέρα (24/11), φιλοξενήθηκαν οι χορωδίες: του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας «Απόλλων», της Μικτής Χορωδίας Λαυρίου (Ε.Ε.ΟΛ), της Δημοτικής Χορωδίας Ηλιούπολης και της Χορωδίας Τρίπολης- Μικτό τμήμα, οι οποίες ερμήνευσαν ποικίλο πρόγραμμα που εμπεριείχε και τραγούδια σε στίχους του μεγάλου ποιητή.

Με ανάλογο πρόγραμμα συνεχίστηκε και η δεύτερη μέρα (25/11), όπου παρουσιάστηκαν οι Χορωδίες: Μικτή Χορωδία Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «Ορφεύς», Χορωδία Καλλιτεχνικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και Νεανική – Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης La Vita.

Την τρίτη μέρα (26/11) ο κόσμος παρακολούθησ το 53ο κοντσέρτο στην ιστορία της Χορωδίας Τρίπολης, με μουσικούς από την πόλη μας, τον Παναγιώτη- Χρήστο Αλουπογιάννη στο πιάνο, τον Θανάση Μουρλά στο βιολί και την Άννα- Μαρία Μπιλίδα στο τραγούδι, που χάρισαν ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, με καθ’ ολοκληρίαν ρεπερτόριο σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.
Ομιλητής της βραδιάς, για τον Νίκο Γκάτσο, ήταν ο γνωστός ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και εκδότης, Γιώργος Χρονάς.

Το φεστιβάλ έριξε αυλαία (27/11), με το 54ο κοντσέρτο της Χορωδίας Τρίπολης, από τις γνωστές, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλλιτέχνιδες, Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο και Θεοδώρα Μπάκα (mejo soprano) στο τραγούδι, που χάρισαν μια υπέροχη βραδιά, με ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο μεγαλείο του Νίκου Γκάτσου.

Από πλευράς της Χορωδίας Τρίπολης, και τις τέσσερις μέρες, μίλησαν ο Πρόεδρος, Γιάννης Σάσσαλος και ο Γεν. Γραμματέας, Νίκος Γαργαλιώνης.

Παρουσιάστριες του προγράμματος ήταν: η Αγγελική Λυμπεροπούλου, η Κατερίνα Πριοβόλου-Μανδράκου και η Έφη Καψιμάλη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τάσος Κακλαμάνος, ο πρόεδρος της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, κ. Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Η Χορωδία Τρίπολης, πρότεινε τη μετονομασία της οδού Ουάσιγκτον, σε οδό Νίκου Γκάτσου, καθώς και τη φιλοτέχνηση της προτομής του Ποιητή και την τοποθέτησή της, έμπροσθεν του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου.

Από φέτος η Χ.Τ. αναγγέλλει τη διοργάνωση του 2ου αφιερώματος του Νίκου Γκάτσου, που θα γίνει το 2018 και θα είναι 5ήμερο.

Η Χορωδία Τρίπολης, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ηθική και οικονομική συμπαράσταση, τις Χορωδίες που έλαβαν μέρος, αλλά και τους καλλιτέχνες, ενώ, ιδιαίτερα, ευχαριστεί τις εκατοντάδες των θεατών – ακροατών που τίμησαν τις εκδηλώσεις.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Χορωδία Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: