Ισόπαλος (1-1) αναδείχθηκε, σήμερα το απόγευμα, στην Τρίπολη, ο Αστέρας, σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε με την Σπάρτη.

Ήταν το 5ο φιλικό των αήττητων Αρκάδων (το Σάββατο θα ακολουθήσει το έκτο, στο Περιστέρι).

Στο παιχνίδι αυτό, ο Αστέρας, χρησιμοποίησε παίκτες με λιγότερα λεπτά συμμετοχής σε αγώνες.

Για την Σπάρτη, ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι (το επόμενο την Κυριακή με την Καλαμάτα).

Το ζητούμενο για τον Σάββα Παντελίδη, ήταν α) να δώσει χρόνο συμμετοχής σε συνθήκες αγώνα, κάποιων παικτών που τον στερούνταν, β) να δοκιμάσει παίκτες σε θέσεις και σε εφαρμογή εντολών, γ) να αγωνιστούν οι νεαροί και δ) να εμπεδωθεί η τακτική και η φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή.

Δεν γνωρίζουμε τι απ’ όλα τα πιο πάνω, πέτυχαν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ή τι διαπίστωσε ως συμπέρασμα, ο προπονητής των Αρκάδων.

Οι φίλαθλοι (γύρω στους 500), ωστόσο, μάλλον δεν πρέπει να ικανοποιήθηκαν με αυτά που είδαν στο φιλικό με την Σπάρτη.

Αντίθετα, οι Λάκωνες του σπουδαίου Χριστόφ Βαζέχα, άφησαν υποσχέσεις, εάν αναλογιστεί κανείς, το νεαρό της ηλικίας τους, το πρώτο τους φιλικό και το γεγονός, ότι, είναι μία νέα ομάδα σε στελέχωση έμψυχου, ποδοσφαιρικού δυναμικού.

• Το 1-0 σημειώθηκε στο 51ο λεπτό για τους γηπεδούχους, με τέρμα που σημείωσε ο νεαρός Χρήστος Αλμπάνης.

• Η Σπάρτη, ισοφάρισε στο 61ο λεπτό, με εύστοχο πλασέ, από πλάγια θέση του νεαρού Στέφανου Ρασσιά (γιος του παλαίμαχου παίκτη της Σπάρτης) και αφού είχε προηγηθεί, λάθος των παικτών του Αστέρα, ψηλά και αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τσιφτσής, Γλέζος, Χριστόπουλος, Άνχελ, Μαρτικάρντι, Μπελόκ, Βαλιέντε, Σάλας, Ρόλε, Μπαστιάνος, Δουβίκας. Έπαιξαν και οι Ρούνει, Μιχελής, Τζίμας, Αλμπάνης, Κάρδαρης.

ΣΠΑΡΤΗ

Πάντος, Κοζάκης, Φραγκούλης, Καστριτσέας, Κολιτσίδας, Χάδιαρης, Καρβουνίδης, Παυλής, Βλαχομήτρος, Ντα Σίλβα, Καλούδης. Έπαιξαν και οι Κλέτον, Κυζιρίδης, Ρασσιάς, Καλούσης, Ντούσκας, Κολιάκος, Αναστασίου, Μπέζας, Αρώνης, Χουζούρης.

Διαιτητής: Άρης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γιώργος Παλαμίδης (Λακωνίας)
Αναπληρωματικός: Νίκος Αυγερινός (Αρκαδίας)

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: