Η ιστορική Τρίπολη, τίμησε, σήμερα, την ημέρα μνήμης της Επανάστασης του 1821, αποδίδοντας ευγνωμοσύνη στις θυσίες των αγωνιστών και στον ανεπανάληπτο θρίαμβό τους.

Μία νίκη ζωής, μία νίκη ελευθερίας και πολιτισμού.

Συγχρόνως, η πόλη των ηρώων της Επανάστασης, εόρτασε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο λαός της Τρίπολης, με την μαζική του παρουσία στην σημερινή παρέλαση, έστειλε μήνυμα ομοψυχίας, ομόνοιας, αλληλεγγύης και αγάπης για τον πλησίον του και για την πατρίδα του.

Οι θρησκευτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του τριημέρου, κορυφώθηκαν το πρωί, με την τέλεση της επίσης Δοξολογίας και του πανηγυρικού της ημέρας, στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση των στεφάνων, η σιγή ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο των αρχιερέων και των προκρίτων στην Πλατεία του Άρεως.

Ακολούθησε η άψογη σχολική και στρατιωτική παρέλαση και το όλο τελετουργικό, ολοκληρώθηκε με τους καθιερωμένους παραδοσιακούς χορούς απ’ τα σχολεία της πόλης, αλλά και με τις δηλώσεις των θεσμικών παραγόντων.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό της σημερινής εκδήλωσης για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: