«Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για την Πελοπόννησο χωρίς την Πελοπόννησο», τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, κατά την ομιλία της, στο 1ο Olympia Forum, στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.

Αναφερόμενη ειδικά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η κ. Νικολάκου, δήλωσε «η κατασκευή του έργου ξεκινά το Μάρτιο. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Βρισκόμαστε στο καθοριστικό χρονικό σημείο πλέον για να αλλάξουμε σελίδα και να περάσουμε στην εποχή της αειφορίας. Γιατί αν δεν λύσεις το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη, δεν μπορείς να κάνεις κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό. Δεν μπορείς να μιλάς για τουρισμό και πολιτισμό, έχοντας δίπλα σου σκουπιδότοπο».

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε, ακόμη, ότι, το έργο της Πελοποννήσου, είναι το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Αγραφιώτης, ο οποίος αφού παρουσίασε το έργο, τόνισε, ότι, «αποτελεί το πιο «πράσινο» και πιο οικονομικό έργο, αφού η μεσοσταθμιστική τιμή του, ανά τόνο, είναι στα 69,7 ευρώ, κόστος το οποίο θα μειώνεται κατά την εξέλιξή του έργου, και επιβεβαίωσε ότι η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης θα ξεκινήσει το Μάρτιο (…).

* Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, της πλευράς που έχει διαφορετική άποψη για το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας και που έχει προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης (3 περιφερειακοί σύμβουλοι και κάποιες συλλογικότητες), η εν λόγω επιτροπή, ακύρωσε αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου, που είχαν να κάνουν με την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, για την κατασκευή εγκαταστάσεων που αφορούν το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Το δελτίο Τύπου, ισχυρίζεται, ότι, υπήρξε ακύρωση αποφάσεων, κάτι που μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωστοποιηθεί και επισήμως-κατά δήλωση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Ηλία Στρατηγάκου- στην περιφερειακή αρχή και στο προεδρείο του συμβουλίου, ώστε να υπάρξει και επίσημη αντίδραση-ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του συμβουλίου, κ. Ηλίας Στρατηγάκος, εξέφρασε την απορία του σήμερα το απόγευμα απ’ την Τρίπολη, για τις διαρροές αυτές, ενώ αναρωτήθηκε και για τα πρόσωπα που συμμετέχουν σ΄ αυτές τις διαρροές.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Περ. Πελ/σου

Μοιράσου το άρθρο: