Κοινοβουλευτική παρέμβαση, σχετικά με τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014-2020, από την πρόσκληση της οποίας απουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης, άσκησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Συγκεκριμένα, ο κ.Κωνσταντινόπουλος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον αποκλεισμό της Τρίπολης, αλλά και άλλων Δήμων, από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, αιτήθηκε την κατάθεση, από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, κ.Π. Σκουρλέτη και Οικονομίας, κ.Δ.Παπαδημητρίου, των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Πελοποννήσου, καθώς και του σκεπτικού βάσει του οποίου δεν συμπεριελήφθησαν στη σχετική πρόσκληση κάποιοι Δήμοι της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη.
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, στην παρέμβασή του, αναφέρει πως η αστική ανάπλαση θα αναβάθμιζε την πόλη της Τρίπολης, καθιστώντας την ελκυστικότερη ως τουριστικό προϊόν και πως θα ήταν απολύτως σκόπιμο η Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμπεριληφθεί στο παραπάνω Πρόγραμμα.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: