Κατά πλειοψηφία πέρασε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Τρίπολης, το θέμα της συμμετοχής του δήμου, στην οργάνωση θρησκευτικής εκδήλωσης, κατά την οποία θα παρουσιαστούν θρησκευτικές εικόνες της ορθόδοξης λατρείας, ρωσικής και βυζαντινής τεχνοτροπίας, στην Τρίπολη.

Το έτος 2018, συμπληρώνονται διακόσια χρόνια απ’ τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Νεομάρτυρα Παύλου, του Πολιούχου της Τρίπολης και για το λόγο αυτό, η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έχει ήδη ανακηρύξει το 2018, ως έτος του Αγίου Νεομάρτυρα Παύλου και κατά τη διάρκεια του έτους, έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στις 22 Μαίου 2018 με παρουσίαση εικόνων του συλλέκτη Δημήτρη Ταλαγάνη.

Πρόκειται για εικόνες που χρονολογούνται απ’ τα τέλη του 16ου αιώνα έως τα τέλη του 18ου αιώνα.

Στην Τρίπολη, θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπως επίσης και αρκετοί μητροπολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Δήμος της Τρίπολης, θα χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη έκθεση με ποσό της τάξεως των 15.239,60 ευρώ, ενώ χρήματα θα βάλει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η έκθεση των εικόνων θα κρατήσει αρκετές ημέρες.

Αυτό το χρονικό διάστημα, γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του Πνευματικού Κέντρου (φωτό), αφού πραγματοποιούνται ελαιοχρωματισμοί και λοιπές οικοδομικές εργασίες, προπομπός αυτών που πρόκειται να γίνουν, όταν θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο συντήρησης και ανάπλασης του Πνευματικού Κέντρου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: