ΣΕ ανοιχτή διαβούλευση προχώρησε σήμερα ο δήμος Ναυπλίου για την ανάπλαση στο πάρκο Κολοκοτρώνη.

Σε πρόσφατο δημοτικό σύμβουλο ελήφθη απόφαση να υλοποιηθεί μια μελέτη ανάπλασης του πάρκου με εξασφάλιση 300.000 ευρώ από το ΄΄Πράσινο Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς το περιεχόμενο της ανάπλασης , όπως είπε σήμερα ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ., Κωστούρος , πέρα από το δημοτικό συμβούλιο άποψη έχουν όλοι οι δημότες και φορείς και τη γνώμη τους θέλησε να έχει η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για το κεντρικό πάρκο του Ναυπλίου όπου δεσπόζει ο έφιππος ανδριάντας του Θ. Κολοκοτρώνη , τα παρτέρια με τα λουλούδια και τα κανόνια πάνω στα οποία έχουν παίξει και μεγαλώσει γενιές παιδιών.

Μετά το δήμαρχο μίλησαν η μηχανικός –εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Δήμητρα Κατσαφάρα , ο μελετητής Δημ. Ξυπολιάς , εκπρόσωποι παρατάξεων αλλά και απλοί πολίτες που εξέφρασαν τη γνώμη τους , για ένα χώρο που απολαμβάνουν καθημερινά ντόπιοι και επισκέπτες.

Το ΄΄υλικό΄΄ αυτής της διαβούλευσης θα τεθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πάρει και την τελική απόφαση ως προς το περιεχόμενο της ανάπλασης , με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: