Nαύπλιο: Διήμερο μνήμης Βασίλη Χαραμή

Πριν από επτά χρόνια, στις 27 Μαΐου 2011, έσβησε στο Ναύπλιο το φωτεινό άστρο του Βασίλη Χαραμή, που πάνω από εβδομήντα έτη φώτιζε το μουσικό στερέωμα του Ναυπλίου.

Ο Βασίλης Χαραμής, γεννημένος το έτος 1909, προσέφερε στην πόλη την μουσική διάσταση και προοπτική. Ίδρυσε την Ναυπλιακή χορωδία, ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική Ναυπλίου και ίδρυσε την χορωδία Λυγουριού. Ακούραστος εργάτης και εραστής της μουσικής και της παιδείας της, υπηρέτησε ως καθηγητής και Διευθυντής του Γυμνασίου Ναυπλίου. Από το σχολείο ο «Δάσκαλος» αντλούσε τα νιάτα των μαθητών και τις φωνές τους, στελεχώνοντας την Ναυπλιακή χορωδία και την Φιλαρμονική με νέο αίμα, με νέα ταλέντα, με διαδόχους της Αναπλιώτικης μουσικής παιδείας. Ίσως η τελευταία πνοή του δάσκαλου βγήκε με τις συγχορδίες του Βέρντι, όπως τον αποχαιρέτησαν οι μαθητές του πριν κρυφτεί για πάντα στο βασίλειο του κάτω κόσμου.

Nαύπλιο: Διήμερο μνήμης    Βασίλη Χαραμή

Σήμερα και αύριο ο Βασίλης Χαραμής ίσως ΄΄διευθύνει΄΄ από την θέση του μαέστρου και αρχιμουσικού, σύνολα, ήχους και νότες που θα ακουστούν στο Τριανόν και στο Βουλευτικό… Ίσως ο Βασίλης Χαραμής περιδιαβεί και θυμηθεί, από φωτογραφίες που θα εκτεθούν, την διαδρομή του.

Στις 7μμ σήμερα διοργανώνεται η πρώτη μουσική εκδήλωση στο Τριανόν της πλατείας Συντάγματος και στην εσωτερική αίθουσα θα δοθεί το όνομα του σπουδαίου μαέστρου .Αύριο στις 11.30 στο Βουλευτικό θα γίνει η δεύτερη εκδήλωση του διημέρου.

Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» θα είναι εκεί, τιμώντας με την οικογένειά του την πορεία και την προσφορά του στην Ναυπλιακή κοινωνία.

Φωτο : Αρχείο συλλόγου ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος