Η αξιοποίηση του ισχυρού ονόματος της πόλης του Ναυπλίου (brand name) μέσα από τον αθλητισμό ήταν το θέμα εκδήλωσης που έγινε απόψε στο Ναύπλιο, με την ευκαιρία του Παλαμήδειου Άθλου.

Μια εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Δυο μέρες πριν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση , στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την άλωση του Παλαμηδιού ( 30 Νοεμβρίου 1822) στον πολυχώρο Φουγάρο έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εσπερίδα με αντικείμενο την προοπτική της πόλης μέσα από τον αθλητικό τουρισμό και άλλες δράσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρχιτέκτονας , κ. Αλέξιος Δέφνερ που κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις ,μάσα από την εμπειρία του, γύρω από την περαιτέρω ανάπτυξη μιας πόλης που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της.

Και όπως υποστήριξε ο κ. Δέφνερ, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, το Ναύπλιο, διαθέτει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα , αλλά και την ενεργό συμμετοχή δημοτών, φορέων, επιχειρήσεων κλπ σε ότι αφορά ανάπτυξη αθλητικών ( και όχι μόνο..) δραστηριοτήτων.

Για θέματα αθλητικού τουρισμού κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, μέσα από το ρεπορτάζ πολλών χρόνων, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, και ο , επίσης συνάδελφος , Γιάννης Μαμουζέλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος που αναφερόμενος στον ΄΄Παλαμήδειο Άθλο΄΄ τόνισε ότι πλέον πρόκειται για μια διοργάνωση με πανελλήνια εμβέλεια και ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτό το στόχο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης , που παρουσίασε οι τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου, βραβεύτηκαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Θεοδωρακόπουλος , Μαμουζέλος , ο διευθυντής του ΄΄Φουγάρου΄΄ κ. Γιώργος Τσαγκαρέλης ο καθηγητής κ. Δέφνερ και μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαραθώνιο Ναυπλίου .

Στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου αύριο το απόγευμα θα γίνει λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με αφετηρία το Φουγάρο στις 5μμ , με ενδιαμέσους σταθμούς στην πόλη και κατάληξη το κάστρο του Παλαμηδίου.

Ο Παλαμήδειος Άθλος ( ανέβασμα με τρέξιμο από τα 999 σκαλιά και επιστροφή από το δρόμο ) θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 12.45 ενώ νωρίτερα θα γίνουν οι αγώνες μικρότερων αποστάσεων 10, 3 και 1,5 χιλιομέτρων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν τόσο το απόγευμα του Σαββάτου όσο και το πρωί της Κυριακής για την διευκόλυνση των αθλητών και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: