Στην ΕΡΤ Τρίπολης βρέθηκε πρόσφατα ο Γιάννης Τζουανόπουλος.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τον απόδημο ελληνισμό, στην Βλαχοκερασιά δήμου Τρίπολης, ο γνωστός στιχουργός, ηθοποιός, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στην ΕΡΤ και καλλιτεχνικός διευθυντής της εορτής του απόδημου ελληνισμού στα Μακρίσια της Ολυμπίας, βρέθηκε στην Τρίπολη και στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου και συμμετείχε-ως προσκεκλημένος-στην εκπομπή «11 με 12 Μαζί», του δημοσιογράφου Γιάννη Γαλανόπουλου.

Μαζί του ήταν και ο Κώστας Κατσαφάνας, (πρώην δήμαρχος Σκιρίτιδας και τέως δημοτικός σύμβουλος δήμου Τρίπολης), εκ των υπευθύνων των διήμερων εκδηλώσεων της Βλαχοκερασιάς.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, αναφέρθηκε στην παράδοση, στις εκδηλώσεις για τον απόδημο ελληνισμό, στη σπουδαιότητα της διατήρησης των εθίμων και στο ρόλο που παίζει η ΕΡΤ σ’ όλα αυτά, που αποτυπώνουν την ελληνικότητα, τον πολιτισμό και την ταυτότητα των ανθρώπων αυτής της γης.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, στις δράσεις της Βλαχοκερασιάς, παρουσίασε με το δικό του τρόπο, το πρόγραμμα, στο οποίο πήραν μέρος σπουδαία ονόματα, όπως, οι, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Χαρούλα Λαμπράκη, Μαρία Γράμψα, Δημήτρης Κανέλλος, Μαρία Σουλτάτου, Θέμης Αδαμαντίδης, Στέλλα Κονιτοπούλου, Μανώλης Καραντίνης και Χριστιάνα Γαλιάτσου.

φωτό: Π. Μπρούσαλη

Μοιράσου το άρθρο: