Ομαλά και άκρως οργανωμένα … ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα, στην Τρίπολη, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες στα άτομα αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν, οι υπεύθυνοι του γραφείου υποδοχής και συντονισμού, του εν λόγω έργου, μέχρι χθες, η Τρίπολη φιλοξενεί, 65 περίπου άτομα, σε 15 διαμερίσματα που τηρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις και όρους και αφού οι οικίες αυτές, έχουν εξεταστεί, προσεκτικά και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες και προδιαγραφές.

Ύπατη Αρμοστεία, Δήμος Τρίπολης και Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνωνας», συνεργάζονται άψογα και έχουν ήδη αποκτήσει τον απαιτούμενο βηματισμό, ώστε τα πάντα να εξελίσσονται ομαλά.

Το έργο για το Δήμο της Τρίπολης, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ και ο σχεδιασμός-αρχικά-προβλέπει φιλοξενία 300 προσφύγων σε 50 μισθωμένα διαμερίσματα.

Χθες, στην Τρίπολη, ήρθαν 27 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους, μητέρες και μικρά παιδιά.

Ο προσανατολισμός για την Τρίπολη, έχει να κάνει με φιλοξενία ευάλωτων ομάδων, όπως πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, εγκυμονούσες κλπ.

Το πρόγραμμα ESTIA, υλοποιείται απ’ την Αναπτυξιακή «Πάρνωνας», η οποία και πραγματοποιεί, μία άκρως επαγγελματική δουλειά.

Στον χώρο που φιλοξενείται η δομή αυτή (κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης), εργάζονται ήδη 9 άτομα (συγκεκριμένες ειδικότητες και με άρτια επιστημονική κατάρτιση όλο το προσωπικό), εκ των οποίων τα 5, είναι για τις διοικητικές ανάγκες της δομής.

Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις (ο διαγωνισμός είναι στο στάδιο της εξέτασης των ενστάσεων), αφού το πρόγραμμα, εξελίσσεται και επεκτείνεται.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, με αφορμή την χθεσινή άφιξη των 27 προσφύγων, βρέθηκε στα γραφεία της υπηρεσίας και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα και για όλους τους σκοπούς, του φιλόδοξου αυτού προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ όλων των άλλων ζητημάτων που επιλύει, στηρίζει άμεσα ή έμμεσα και την τοπική οικονομία.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: