«Η γενική γραμματεία αθλητισμού, έχει από φέτος αυξήσει τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, ενώ επενδύει σοβαρά σε θέματα ερασιτεχνικού, μαζικού και σχολικού αθλητισμού».

Αυτό δήλωσε, σήμερα το πρωί-κατ’ αποκλειστικότητα-απ’ το στούντιο της ΕΡΤ Τρίπολης, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, με αφορμή την επίσκεψή του στην Τρίπολη.

Μιλώντας, ζωντανά στην δίωρη εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Δέσποινα Αρσένη, Γιάννη Γαλανόπουλο, Βασίλη Κούβαλη και Σταύρο Ζορμπαλά, ο γενικός, στάθηκε και σε άλλα θέματα που είναι της αρμοδιότητας της γραμματείας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Τρέχουμε αρκετές προγραμματικές συμβάσεις για την αξιοποίηση και την ανάδειξη αθλητικών εγκαταστάσεων της ΓΓΑ, νουθετούμε τους δήμους να επενδύσουν στο ΦιλόΔημος 2, ενώ στηρίζουμε και ενισχύουμε τον αθλητικό τουρισμό με το ειδικό τμήμα που έχουμε μέσα στην ΓΓΑ. Έχουμε αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, επιχειρούμε να λύσουμε ουκ ολίγες στρεβλώσεις και ελλείψεις».

Ο κ. Συναδινός, σε ερώτηση για το εάν υπάρξουν νέες αλλαγές στις ποδοσφαιρικές κατηγορίες, όπως φημολογείται, δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα:

« Τα ζητήματα των αναδιαρθρώσεων είναι θέματα που αφορούν τους ίδιους τους φορείς του ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου της Τρίπολης, δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε δώσει χρήματα για να αποκατασταθούν ζημιές απ’ το καιρικό φαινόμενο του 2016. Γίνεται η αλλαγή της στέγης του γυμναστηρίου, ενώ δίνεται και ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για τις βελτιώσεις των υποδομών του σταδίου της πόλης. Εξετάζουμε και άλλα αιτήματα».

Ο γενικός γραμματέας, στάθηκε και στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων:

«Ξεκίνησε ήδη να τρέχει το πρόγραμμα αυτό. Πρέπει, ωστόσο, να επιταχυνθεί», είπε με έμφαση.

Αμέσως μετά την συνέντευξη στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο κ. Συναδινός, επισκέφθηκε τους χώρους του ΔΑΚ Τρίπολης, ενώ μετά, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο νέο Δημαρχείο.

Πριν φύγει απ’ την Τρίπολη, ο κ. Συναδινός, συμμετείχε σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση, με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της πόλης.

φωτό: Β. Κούβαλης

Μοιράσου το άρθρο: