Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα, γίνεται σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, στην Τρίπολη ημερίδα, στο πλαίσιο του Έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη», του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση), με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Στην ΕΡΤ Τρίπολης και στον Γιάννη Γαλανόπουλο, μίλησε ο Μιλτιάδης Κλάπας, Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κλάπας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Τρίπολης που φιλοξενεί τις οικογένειες των προσφύγων μέσω του προγράμματος ΕSTIA, πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» η Αναπτυξιακή Εταιρία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ» επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια η ένταξη των ανθρώπων αυτών πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώσουν ασφαλείς.

Αυτό που γίνεται , τόνισε ο κ. Κλάπας είναι να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ροής του μεταναστευτικού ρεύματος , η Ευρώπη να αντιληφθεί το ρόλο της και να τηρηθεί η συμφωνία από την πλευρά της Τουρκίας.

Μοιράσου το άρθρο: