Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, ανακοίνωσαν στις 20/2/2018, την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, σε διαμερίσματα, στην πόλη της Τρίπολης, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνολικά 300 πρόσφυγες.

Οι θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε 50 διαμερίσματα στην πόλη της Τρίπολης, είναι η πιο πρόσφατη επέκταση του προγράμματος ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έχει μέχρι σήμερα προσφέρει αξιοπρεπή στέγαση σε πάνω από 42.000 πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα ESTIA στην Τρίπολη, υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και προβλέπει τη σταδιακή στέγαση σε διαμερίσματα για συνολικά 300 πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, οι οικογένειες των αιτούντων άσυλο που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, λαμβάνουν επίσης οικονομική βοήθεια, μέσω προπληρωμένων καρτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Επιπλέον, προσφέρεται κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου.

Με προσκλήσεις ενδιαφέροντος, θα υπογραφούν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του έργου, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ θα μισθωθεί και ειδικό 7θέσιο όχημα.

Συγχρόνως, θα μισθωθεί και χώρος γραφείων.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: