Μια σειρά εκδηλώσεων, για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποίησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η τοπική κοινότητα Συρράκου, το Σάββατο 21 Ιουλίου, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Συρρακιωτών, ανακηρύσσοντας το 2018 «έτος Κώστα Κρυστάλλη».

Τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μνήμης στο Συρράκο, όπου και γεννήθηκε ο ποιητής του βουνού και της στάνης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά παρευρέθη και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πρέβεζα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί, με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του ποιητή.

Στις 12 το μεσημέρι, έγιναν στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου «Κώστας Κρυστάλλης», τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή, φιλοτεχνημένης από τον γλύπτη, ομότιμο καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Ακολούθησε σύντομο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των Συνδέσμων Συρρακιωτών.

Ο κ. Παυλής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια να συναντηθεί με λοιπούς αιρετούς της περιοχής και φιλοξενούμενους.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: