Συνάντηση με μία ομάδα 8 μαθητών, του Ειδικού Γυμνασίου & Λυκείου Αργολίδας και τους αρμόδιους καθηγητές τους, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα FREE MOBILITY – παράλληλη δράση της εκστρατείας ECOMOBILITY-είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος.

Το FREE MOBILITY, είναι ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία, θα αναδείξουν τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης στην λειτουργία των πόλεων και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους.

Η ομάδα του Ειδικού Σχολείου Αργολίδας, η οποία φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάλεσε σήμερα τον Δήμαρχο Ναυπλίου και διάφορους φορείς, στην αίθουσα του θεάτρου Τριανόν, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κωστούρος, συζήτησε με τους μαθητές τα προβλήματα μετακίνησης, που έχουν ήδη εντοπίσει, όπως εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες που εμποδίζουν την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: