Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των συλλογικών φορέων που εκπροσωπούν τους Αρκάδες, για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, του ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία ασκεί την προεδρία του ΠΠΣ, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν η προσπάθεια επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, η εξέλιξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα και οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις που προωθούνται με την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», αναμένεται να διασφαλίσουν τη δικαιότερη και αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση των δήμων, ενώ πρόσθεσε ότι τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θεσπίστηκαν για το 2018, αναμένεται να επιλύσουν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, στους δήμους κυρίως της Περιφέρειας.

Ο υπουργός προσκλήθηκε στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2018 στην Τρίπολη.

Μοιράσου το άρθρο: