Τις έντονες διαμαρτυρίες ντόπιων και επισκεπτών του Ναυπλίου, προκαλεί η ρύπανση που προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή, πυρηνελαιουργεία που λειτουργούν σε απόσταση… αναπνοής από την Αργολική πρωτεύουσα.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με τη συγκομιδή και επεξεργασία της ελιάς, το πρόβλημα με το σύννεφο καπνού και την έντονη δυσοσμία, ταλαιπωρεί την πόλη του Ναυπλίου, χωρίς να δίνεται λύση.

Κατά καιρούς, το θέμα έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς όμως να βρίσκεται λύση.

Οι επιχειρηματίες που έχουν τις εν λόγω μονάδες, εξ όσων γνωρίζουμε, έχουν υποβάλλει φάκελο μετεγκατάστασης σε άλλη, ερημική σχεδόν, περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, όμως για λόγους γραφειοκρατικούς, όπως λέγεται, αυτό δεν έχει προχωρήσει.

Και αυτές τις μέρες το πρόβλημα, λόγω και των ανέμων, είναι ιδιαίτερα έντονο και όπως λένε οι επαγγελματίες του Ναυπλίου, η λειτουργία αυτών των μονάδων, με τις επιπτώσεις που έχει, αποτελεί ΄΄τορπίλη ΄΄ για την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Αλλά και οι κάτοικοι του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής, φωνάζουν, στέλνουν υπομνήματα, χωρίς μέχρι τώρα να γίνεται κάτι στην πράξη.

Κείμενο-φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: