Σύντομα θα αποκτήσει-μετά το Ναύπλιο-και η Τρίπολη, Τοπική Μονάδα Υγείας.

Σύμφωνα, με δηλώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Ηπείρου, ιατρού, κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου, στην ΕΡΤ Τρίπολης και στον δημοσιογράφο, Γιάννη Γαλανόπουλο, η Τρίπολη, θα έχει δύο (2) τέτοιες δομές.

Μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «11 με 12» της ΕΡΤ Τρίπολης, ο κ. Νικολόπουλος, είπε τα εξής:

«Η Τρίπολη θα αποκτήσει δύο τέτοιες τοπικές μονάδες υγείας. Η πρώτη, θα λειτουργήσει άμεσα. Πρόκειται για δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης».

Και συνέχισε: «Σ’ αυτές, θα εργαστούν γενικοί ιατροί, παθολόγοι και παιδίατρος. Η ΤΟΜΥ, αφορά αστικά κέντρα. Στις λοιπές περιοχές της υπαίθρου, θα συνεισφέρουν τα Κέντρα Υγείας που θα έχουν αυτή την φιλοσοφία. Στις μονάδες αυτές, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικοί φάκελλοι για κάθε άνθρωπο που θα τις επισκέπτεται. Θα λειτουργούν δωρεάν για όλο τον κόσμο.»

Όσον αφορά τις προσλήψεις των ιατρών, ο κ. Νικολόπουλος, είπε τα πιο κάτω: «Οι ιατροί θα ξεκινήσουν με συμβάσεις 2 ετών και με πρόβλεψη για δίχρονη ανανέωση. Αμέσως μετά, στοχεύουμε τις δομές αυτές, να τις εντάξουμε στον κρατικό προυπολογισμό».

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: