«Για ποιόν λογαριασμό μιλάει ο κ. Μητσοτάκης στον κλάδο της επικούρησης; Για τον λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών; Μήπως έχει ο ίδιος σχεδιάσει /ετοιμάσει κάποια ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ήδη σκοπεύει να μιλήσει για αυξήσεις. Η ιδιωτική ασφάλιση δεν έχει τέτοιες δυνατότητες, αφού προβλέπονται μεγάλες εγγυήσεις σε κεφάλαια για να καλυφθούν τυχόν κίνδυνοι ».

Αυτό, δήλωσε, απ’ την Τρίπολη, σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, στο περιθώριο της παρουσίας του, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απ’ το Τουρκικό κράτος.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για τα όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. για το ασφαλιστικό σύστημα, ο Αρκάδας πολιτικός, είπε τα εξής:

«Μου μετέφεραν ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για αυξήσεις παροχών. Αυτό είναι αντίθετο και έρχεται σε αντίφαση με τα όσα υποστηρίζουν δημοσίως, οι σύμβουλοί του, αναλύοντας το πρόγραμμα που αυτοί έχουν εκπονήσει. Το σύστημα κύριας ασφάλισης είναι μετρημένο. Εάν εφαρμοστεί αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε, θα έχουν απώλεια, 2 δις ευρώ το χρόνο, μόνο απ’ τις εισφορές της κύριας ασφάλισης που θα μειωθούν από 20 στο 15% ».

Για την επικούρηση και για τα όσα προτείνει η Ν.Δ., ο κ. Πετρόπουλος τόνισε με έμφαση τα εξής:

«Εάν η επικούρηση πάει στους ιδιώτες, ποιος θα μπορέσει να δώσει αυξήσεις; Δεν υπάρχει δυνατότητα για κανέναν, να έρχεται και να μιλάει για καλύτερες παροχές, όταν δεν υπάρχει δημόσιος χαρακτήρας στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: