«Τιμούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, δύο ξεχωριστούς Αρκάδες, ανάμεσα σε τόσους άλλους σπουδαίους Αρκάδες, που κατέκτησαν εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική και στην κοινωνία και τιμούν την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, βραβεύοντας τους Ακαδημαϊκούς Θανάση Βαλτινό, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, και τον Άγγελο Δεληβοριά, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξήρε τον κοινό χαρακτήρα στον τρόπο που λειτούργησαν στην τέχνη και ιδίως την «επίθεση του οράματος» που διακρίνει το έργο του Άγγελου Δεληβοριά και την εμβάθυνση στην προσπάθεια εντοπισμού των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας που διακρίνει το έργο του Θανάση Βαλτινού.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνεργασία για τη διοργάνωση της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης με την Ένωση Τριπολιτών Αττικής, τον Πρόεδρό της κ. Φώτη Τούντα, την Κίνηση Πολιτών »Άνθη της Πέτρας» και τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Τσιαούση.
Τη βιογραφία των Ακαδημαϊκών, παρουσίασαν οι κ.κ. Φώτης Τούντας και Γιάννης Τσιαούσης. Για το έργο τους μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Καραχάλιος και Νίκος Καλτσάς, ενώ η ηθοποιός κα Πέμη Ζούνη, διάβασε κείμενά τους.

από Δελτίο Τύπου
φωτό: Περ. Πελ/σου

Μοιράσου το άρθρο: