Εκδήλωση ενημέρωσης των προσφύγων της Τρίπολης, οργάνωσε, σήμερα το μεσημέρι, η Αναπτυξιακή «Πάρνωνας Α.Ε.», που … τρέχει το πρόγραμμα «Estia» της Ύπατης Αρμοστείας.

Η δράση, έλαβε χώρα, στους χώρους του παλαιού δημαρχείου της Τρίπολης.

Αντικείμενο της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν η ενημέρωση των προσφύγων, γύρω απ’ τα θέματα της προληπτικής ιατρικής και των κανόνων υγιεινής.

Συγχρόνως, οι ομιλήτριες (ιατροί), στάθηκαν και στα θέματα που αφορούν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Στην υλοποίηση της εκδήλωσης, συνέδραμε ο δήμος της Τρίπολης, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Κέντρο Συμβουλευτικής Τρίπολης και οι δομές της πρωτοβάθμιας υγείας.

Οι επιστήμονες, με απλά και κατανοητά λόγια, προσέγγισαν όλους τους κανόνες της πρόληψης και της υγιεινής και μέσω των μεταφραστών, οι αιτούντες άσυλο, εφοδιάστηκαν με χρήσιμες πληροφορίες.

Η Ύπατη Αρμοστεία, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της, αρκετές τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε, οι πρόσφυγες που συμμετέχουν στα προγράμματά της, να ενημερώνονται για όλα αυτά τα θέματα και να μπορούν έτσι να αποφεύγουν αρρώστιες και ξαφνικά περιστατικά, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους ιατρούς που συμμετείχαν στην ημερίδα, αφού η συμβολή τους στο δρώμενο, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει για τους πρόσφυγες, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Η ΕΡΤ Τρίπολης παρακολούθησε την εκδήλωση και σας παρουσιάζει το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: