΄΄Απόψε η ιστορία ζωντανεύει, υμνεί και τιμάει τους ηρωικούς αγωνιστές της άλωσης της Τριπολιτσάς..’’

197 χρόνια από τα μεγάλα εκείνα γεγονότα που οδήγησαν στην άλωση της Τρίπολης και συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του αγώνα , η πρωτεύουσα της Αρκαδίας , το κέντρο του Μοριά, βίωσε με ένα ιδιαίτερο τρόπο αυτά που συνέβησαν εκείνες τι μέρες , με κατάληξη την ιστορική 23η Σεπτεμβρίου 1821.

Η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου , επιμελήθηκε ένα εξαιρετικό χορόδραμα για το οποίο δούλεψαν επί αρκετούς μήνες χορευτές , ηθοποιοί και μουσικοί οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η ιστορική προσέγγιση των γεγονότων έγινε με την συνεργασία του ιστορικού Γιώργου Πραχαλιά , η μουσική επιμέλεια ήταν του Θόδωρου Λεμπέση, ενώ το καλλιτεχνικό αυτό δρώμενο έγινε με την ουσιαστική στήριξη του δήμου Τρίπολης.

Για τα μέλη των χορευτικών και λαογραφικών ομίλων της Αρκαδίας , για τη θεατρική Ομάδα Τρίπολης , αλλά και για τους προσκόπους , ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή σε αυτό το χορόδραμα που αναβίωσε στιγμές κορυφαίες για την ιστορία της Τρίπολης και όλου του Μοριά….

Η παράσταση έγινε την παραμονή της επετείου των 197 χρόνων από την άλωση και ήταν ενταγμένη στις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της Τρίπολης κατέκλυσαν την πλατεία Άρεως ,όπου δεσπόζει ο έφιππος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη , και σε ένα κλίμα πραγματικής μυσταγωγίας έζησαν τις μεγάλες στιγμές του τόπου , μέσα από την ιδιαίτερη αυτή καλλιτεχνική παράσταση, που ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων ,και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: