Οι εμπορικές σχέσεις των Αρχαίων Αρκάδων με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα και η αποκωδικοποίηση του τρόπου της ζωής τους αποκαλύπτεται μέσα από την επιστήμη της Νομισματικής και τα εικοσιπέντε νομισματοκοπεία που λειτουργούσαν στην Αρκαδία τον 4ο αιώνα π.χ.

Μεσα από την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και τον Δήμο Τρίπολης ξεδιπλώθηκε η ιστορία των νομισμάτων της Αρκαδίας που έχει ανακαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη με τις ομιλίες της κ. Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και του Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Γεώργιου Κακαβά.

Ο κ. Δημήτρης Παυλής, δήμαρχος Τρίπολης καλοσώρισε και στήριξε την εκδήλωση αναφερόμενος στην διαχρονική παρουσία των Αρκάδων.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν αρχαΐζοντα δείγματα που ανάγονται στον πρώιμο 5ο αιώνα π.Χ., νομίσματα που παράγονταν στον Κλείτορα, τη Μαντίνεια και την Τεγέα και άλλα που κόπηκαν στη Μεγαλόπολη τον 4ο και τον 3ο αιώνα π.Χ.

Τα νομίσματα της Αρκαδικής Γής με τα μονογράμματα της κάθε πόλης ή τις αρχαίες θεότητες που έζησαν ή κατέφυγαν στη Γή του Πέλοπα οδηγούν σε λαβύρινθο μηνυμάτων της φράσης ΕΤ IN ARCADIA EGO , του κινήματος που ευαγγελίζεται την ελευθερία, την ειρήνη και τη ζωή στη φύση.

Μοιράσου το άρθρο: