Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, στην Τρίπολη και στο επιμελητήριο Αρκαδίας, το ετήσιο συνέδριο των σχολικών κυλικείων της χώρας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το σωματείο των κυλικείων της Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία κυλικείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Στην έναρξη των εργασιών, παρευρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο δήμαρχος της Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, όπως επίσης και εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Αρκαδίας, του εμπορικού συλλόγου Τρίπολης, της ομοσπονδίας εμπόρων-βιοτεχνών, του υγειονομικού, της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής.

Τίτλος του συνεδρίου: «παρελθόν-παρόν και μέλλον στα σχολικά κυλικεία».

Στην Τρίπολη, βρέθηκε και η έμπειρη πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Φρατζέσκα Τατούλη.

Όλες οι ομιλίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ, με το τέλος του συνεδρίου, θα συνταχθούν τα ψηφίσματα, τα οποία και θα προωθηθούν στους αρμοδίους.

Ο κλάδος, έτσι όπως φάνηκε απ’ τους χαιρετισμούς, τις δηλώσεις και τις πρώτες εισηγήσεις, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Τα περισσότερα, προκύπτουν μέσα απ’ τις οδηγίες και τις διατάξεις της νομοθεσίας που διέπει τους διαγωνισμούς ανάδειξης εκμισθωτή.

Καταγράφηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, με την διατροφή, με το ασφαλιστικό, με τη φορολογία, με τα χρέη, αλλά και με τις συνεργασίες/επικοινωνία με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές.

Γνωστοποιήθηκε η αναγκαιότητα της παρακολούθησης μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποίησης, ενώ απαιτήθηκε να καθιερωθεί-ως προαπαιτούμενο-η κατοχή ταυτότητας κατοχύρωσης του επαγγέλματος.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: