«Η ύπαιθρος θα εξασφαλίσει μια κοινωνική συνοχή για την επόμενη μέρα της χώρας» τόνισε από την Αργολική Γή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, επισημαίνοντας πως «στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των αγροτικών προϊόντων με βαρύτητα στον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Ο υπουργός συνοδευόταν απο τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ. Το πρόγραμμα του περιελάμβανε συναντήσεις και συσκέψεις σε διάφορες περιοχές του νομού, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνεταιρισμών , νέους αγρότες και μεμονωμένους παραγωγούς.

«Ως φωτεινό παράδειγμα συνεργατικοτητας» χαρακτήρισε την περίπτωση του εργοστασίου «Εσπερίδες» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργολίδας ΡΕΑ το οποίο τον περασμένο Αύγουστο είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστραφή εσωτερικά εξαιτίας πυρκαγιάς – με τα σημάδια να είναι ακόμα έντονα- και σήμερα παράγει και εξάγει χυμούς σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Ο κ. Αποστόλου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Σπύρο Αντωνόπουλο και τον Διευθυντή Γιάννη Δημάκη όπου και τον ενημέρωσαν για την πορεία του συνεταιριστικού εργοστασίου.

Στο παράδειγμα του συνεργατισμού που προκύπτει από την επαναλειτουργία του εργοστασίου Εσπερίδες αναφέρθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας.

Από το Λυγουριό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε «για την ολοκλήρωση του έργου άρδευσης της Επιδαύρου από τον Ανάβαλο σε 24 μήνες και των παράλληλων έργων μέχρι το 2021». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχωρησε στο Εργατικό Κέντρο Άργους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου ανέπτυξε το θέμα της Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης .

Μοιράσου το άρθρο: