Με την αναπαράσταση της μάχης της Καρύταινας τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο ορεινό χωριό της Αρκαδίας.

Η μάχη της Καρύταινας έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη τακτική νικηφόρα μάχη των Ελλήνων για την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας παραβρέθηκε στην αναπαράσταση της Μάχης. Νωρίτερα είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο που έγιναν στην Τρίπολη.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 παρακολούθησε τη προσπάθεια των συλλόγων της περιοχής και του Δήμου της Μεγαλόπολης να θυμίσουν και να αναδείξουν την αξία του ιστορικού αυτού γεγονότος.

Ο σύλλογος «Κοινόν Καρυτινόν» που αναβίωσε τη μάχη, για μια ακόμη χρονιά φέτος, σχηματίστηκε από μια μικρή ομάδα κατοίκων, δυνάμωσε, εξελίχθηκε και προσπαθεί να αναχαιτίσει τον κίνδυνο απαξίωσης και λήθης του χωριού. Το θεατρικό δρώμενο παρουσίασαν οι ηθοποιοί – μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού η πολιτευτής Εύη Τατούλη και ο πολιτευτής Γιώργος Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Δούκουρας,ο περιφερειακος σύμβουλο Γιάννης Κατσίρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Κ. Μιχόπουλος εκπρόσωποι φορέων και μέλη συλλόγων από πολλές περιοχές της Αρκαδίας

Μοιράσου το άρθρο: