Π. Κουτσάφτης: Έτσι κερδίσαμε τη μάχη στη διαχείριση των απορριμμάτων

Μια ακόμη κερδισμένη μάχη στον αγώνα για την αντιμετώπιση και των καθημερινών ζητημάτων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, αναγνωρίζουν στην Δημοτική Αρχή, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Με την καλύτερη αντιστοιχία κόστους – υπηρεσίας, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει πετύχει, σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο, να προσφέρει, σε μια μεγάλη περιοχή με ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο, υπηρεσίες Καθαριότητας που καλύπτουν τις ανάγκες και του τουριστικού κλάδου που γνωρίζει υψηλή επισκεψιμότητα την θερινή περίοδο.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού και των μέσων αποκομιδής, η Δημοτική Αρχή, όπως θα αποτυπωθεί και στα απολογιστικά στοιχεία εν όψει του νέου προϋπολογισμού, έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος συντήρησης του στόλου των απορριμματοφόρων κατά 30% και αντίστοιχα των καυσίμων τους κατά 40%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο και μάλιστα με αύξηση του έργου της υπηρεσίας Καθαριότητας.

“Διαχειριζόμαστε περίπου 60 τόνους απορριμμάτων καθημερινά με τους θερινούς μήνες η ζήτηση υπηρεσιών λόγω της τουριστικής κίνησης να πολλαπλασιάζεται. Με προγραμματισμό και εξορθολογισμό του κόστους, πετύχαμε να περιορίσουμε τις δαπάνες καθαριότητας χωρίς εκπτώσεις στο παραγόμενο έργο. Νοικοκύρεμα, καθημερινή φροντίδα για τη λειτουργία της υπηρεσίας, αξιοποίηση διαδικασιών προσλήψεων και απόκτησης μέσων, είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα”, σχολιάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασ. Ρεπανίδης.

Επισημαίνει ως σημαντική την συνεννόηση και συμβολή των τοπικών φορέων, κυρίως στον κλάδο του τουρισμού αλλά και των επιχειρηματιών, οι οποίοι διαπιστώνουν, όπως και οι χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, τα σημαντικά αποτελέσματα των καθημερινών παρεμβάσεων του Δήμου.

“Με έξι μόνιμους υπαλλήλους, 11 συμβασιούχους και 10 διμηνίτες για την θερινή περίοδο, διατηρούμε σε αξιοπρεπές επίπεδο την καθαριότητα όχι μόνο στα χωριά και στους οικισμούς αλλά και τις ακτές, τις οποίες καθαρίζουμε έγκαιρα με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό. Μονοπάτια που συνδέουν οικισμούς, καλντερίμια και αγροτική οδοποιία που χρησιμοποιούνται και στον περιπατητικό τουρισμό, ιδιωτικά και δημόσια κτήματα που είχαν εγκαταλειφθεί, καθαρίζονται, αναδεικνύονται.

Ο Δήμος μας, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, επέδειξε επίσης άμεσα αντανακλαστικά όταν κλήθηκε μέσα στην θερινή περίοδο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα έντονης κακοκαιρίας και να αποκαταστήσει ζημιές σε δίκτυα άρδευσης, ύδρευσης και αγροτική οδοποιία.

Μεγάλα τμήματα επίσης του κεντρικού οδικού άξονα αναβαθμίζονται, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις από κρατικούς πόρους για να βελτιώσουμε υποδομές και να διαθέτουμε ασφαλέστερο, ποιοτικό δίκτυο πρόσβασης σε μια περιοχή με εκατοντάδες χιλιόμετρα παλαιών δρόμων.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας, η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, η βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και τουριστών, αποτελούν, εκτός από αναγνώριση της προσπάθειάς μας και ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν για μικροπολιτικά οφέλη, να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα και στην ουσία να βλάψουν, αυτή την κρίσιμη περίοδο, τον τόπο μας,” καταλήγει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος