Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Διαμαντής Παλαιολόγος στην Σκόπελο

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν τo 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο από 26-28 Αύγουστου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονται στην Ελλάδα με την συμμετοχή τουλάχιστον 600 χορευτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Πολλοί θεματικοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να παραβρεθούν σε αυτή την μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες θεατές παρακολουθούν δωρεάν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας γενικότερα, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στήριξης εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Νομό μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος