Βόλος: ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Παιδείας είπαν εκπαιδευτικοί και γονείς

Υπόμνημα διαμαρτυρίας υπέβαλλαν σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαγνησίας, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης.Ελάχιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που παρέστησαν,στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Είχαν απλώσει ένα πανό οπυ έγραφε ¨Δουλειά-Παιδεία και υγεία στηρίζουν την κοινωνία. Τα μνημόνια την γκρεμίζουν¨
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχή Τσιτούμη επιςήμανε ότι το βασικό είναι να δοθεί το μήνυμα πανελλαδικά ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο θα πρέπει να επιλυθούν. Είναι γνωστή η υποχρηματοδότηση της Παιδείας και η απαγόρευση των διορισμών τα τελευταία χρόνια. ¨Το περιεχόμενο της Παιδείας ποτέ δεν συζητείται και φέτος έχουμε επανάληψη του ζητήματος. Το υπουργείο προσπαθεί να περικόψει τις δαπάνες μειώνοντας τον αριθμό των ωρών για την απασχόληση όσο το δυνατόν λιγότερων εκπαιδευτικών. Εμείς ειμαςτε εδώ και λέμε ότι καμία νομοθετική ρύθμιση από το υπυοργείο χωρίς τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, της ΟΛΜΕ και των ειστημονικών φορέων. Τα πορίσματα Λιάκου, Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων μπορεί να κατατέθηκαν αλλά οι δικές μας προτάσεις δεν έχουν ακουστεί. Παραμένει σταθερή η θέση μας το 12χρονο ενιαίο σχολείο και η εξειδίκευση των θέσεων της ΟΛΜΕ για το τι σχολείο θέλουμε¨. Η κ. Τσιτούμη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις το καλοκαίρι ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Κουτσερής πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι ως γονείς ¨δεν αφορίζουμε και δεν απορρίπτουμε οποιαδήποτε νέα πρόταση έρχεται από το υπουργείο Παιδείας εάν είναι προς όφελος της σχολικής κοινότητας και της εκπαίδευσης. Θέλουμε το καλό να γίνει καλύτερο και το καλύτερο να γίνει άριστο.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σωστή και πλήρη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, για να μπορέσουμε να κρίνουμε και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι πραγματικά θέλει το υπουργείο Παιδείας να κάνει στα σχολεία.

Ως γονείς αντιδρούμε για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που καταργούνται θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, σταματούν τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη και μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία ήταν θετικά ως τώρα δοκιμασμένα μέσα στα σχολεία¨

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος