Ένας 65χρονος τραυματίστηκε και ζημιές προκλήθηκαν σε ακίνητο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων  κατά κατά τη διάρκεια επεισοδιακής αντίδρασης κατοίκων στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτιρίου, με νόμιμη καθόλα διαδικασία.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι το τελευταίο διάστημα και χθες πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που έχει τοποθετηθεί η κεραία, ισχυριζόμενοι ότι προκαλεί προβλήματα στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Οκτωβρίου ο  καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Κάππας είχε πραγματοποιήσει μετρήσεις στην περιοχή που έδειξαν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει η κεραία κινητής τηλεφωνίας είναι 30-40 φορές κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου είχε δηλώσει ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα για τους κατοίκους των Αγ.Αναργύρων και αυτό ακριβώς προσπάθησα να τους εξηγήσω»,  και συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί θα έρθει ξανά στη συγκεκριμένη περιοχή, για να κάνει μετρήσεις.

Οι κάτοικοι πάντως δεν νοιώθουν ήσυχοι και τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  θα προσφύγουν στον εισαγγελέα του Βόλου , ενώ έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλές υπογραφές για την απομάκρυνση της κεραίας.

Στη χθεσινή διαμαρτυρία, προκλήθηκαν ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου που τοποθετήθηκε η κεραία από θερμόαιμους που δήλωναν ότι προκλήθηκαν από την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη απέναντί τους. Ένας 65χρονος τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε συγγενής του ιδιοκτήτη του κτιρίου που τοποθετήθηκε η κεραία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, γεγονός που εξαγρίωσε τους κατοίκους.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Μοιράσου το άρθρο: