Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και τους τέσσερις κατηγορούμενους για τις εκδηλώσεις βίας κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιωνίου-Πρωτεσιλάου Πτελεού, το Δεκέμβριο του 2009. Στους τρεις επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 200 ευρώ και στον τέταρτο, που ζήτησε συγνώμη από τον διαιτητή που ξυλοκοπήθηκε, ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 150 ευρώ. Οι ποινές είναι μικρότερες από ότι οι πρωτόδικες, σύμφωνα με τις οποίες ο καθένας από τους κατηγορούμενους είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους και 1000 ευρώ χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο 92ο λεπτό, του συγκεκριμένου αγώνα και μετά από κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διοικητής σε έναν από τους κατηγορουμένους, ποδοσφαιριστή του Πρωτεσιλάου,  προκλήθηκε επεισόδιο, με τον διαιτητή να ξυλοκοπείται από τους τέσσερις που κάθισαν στο εδώλιο και να οδηγείται στο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες κατηγορίας, τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο, καταγράφηκαν και στο φύλλο αγώνα που συντάχθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ οι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν και πειθαρχικά, όπως και η ομάδα τους. Όπως τόνισαν δε, το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (από μισό λεπτό έως δύο λεπτά) όμως όλοι τους βρίσκονταν πολύ κοντά και έτσι, μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια τον τρόπο που οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον διαιτητή.

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε στο Δικαστήριο, έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την πρωτόδικη μαρτυρία του, ενώ –σημειώνεται- ότι δεν είχε κληθεί ως αυτόπτης μάρτυρας από την αστυνομία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί ο μάρτυρας επέμενε ότι δεν έγιναν τα επεισόδια όπως περιγράφηκαν και ότι δεν ξυλοκοπήθηκε ο διαιτητής, ενώ πρωτόδικα έλεγε ότι “κάτι έγινε, κάτι μπουνιές κάτι κλωτσιές έπεσαν”.

Στο ίδιο κλίμα, κατά τις απολογίες τους, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι έδειραν τον διαιτητή και επισήμαναν ότι ήταν μακριά από το περιστατικό. Το ίδιο υποστήριξε και για τους μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι δύο επόπτες του αγώνα, λέγοντας πως στεκόντουσαν μακριά από το περιστατικό και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τι ακριβώς συνέβη.

Επιπλέον ο ένας από τους κατηγορούμενους, αυτός που έλαβε και τη μικρότερη ποινή, υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι ο ίδιος μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, πήγαν στο Νοσοκομείο για να ζητήσουν συγνώμη από τον διαιτητή για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα γενικότερα, χωρίς τότε, να γνωρίζει ότι ο διαιτητής τον κατηγορούσε για ξυλοδαρμό.

Μοιράσου το άρθρο: