Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, κ. Παύλος Μαρκάκης, υπό την ιδιότητα πλέον, του στελέχους του νέου πολιτικού φορέα «Ελληνική Λύση» (ΕΛ.ΛΥ.)που συστήθηκε με αρχηγό τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Όπως εκτίμησε ο κ. Μαρκάκης, τελικός ορίζοντας της θητείας της κυβέρνησης είναι ο Μάρτιος, καθώς ήδη – όπως είπε – βρίσκεται σε πανικό εξ αφορμής των όσων έγιναν με τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ πρόσθεσε ότι ο νέος φορέας συστάθηκε προς ικανοποίηση του 50% και πλέον, του ελληνικού λαού, το οποίο δεν ικανοποιείται από τα υπάρχοντα κόμματα.

«Η Ελληνική Λύση μπορεί να καλύψει τον ευρύτερο πολιτικό χώρο» δήλωσε ο κ. Μαρκάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα υπάρχοντα πολικά κόμματα και συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε όχι για να συγκυβερνήσουμε, αλλά για να κυβερνήσουμε».

 

Όπως είπε, η Ελληνική Λύση  έχει πρόγραμμα που είναι ορατό και αποτυπώνεται σε 275 σελίδες, είναι ρεαλιστικό, πρακτικό, σαφές, με καινοτόμες προτάσεις – λύσεις και άμεσα εφαρμόσιμο, ενώ πρόσθεσε ότι έχει γραφεί από Έλληνες και όχι στο εξωτερικό, όπως κάνουν άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ως ενδεικτικές λύσεις ανέφερε για την Πρωτογενή παραγωγή να αναπτυχθεί η χώρα μέσω των πρωτογενών παραγωγικών μονάδων στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και καινοτόμων δράσεων ποιοτικών εναλλακτικών καλλιεργειών. Για την τουριστική ανάπτυξη και αλιεία τόνισε ότι λύση είναι η διεύρυνση της τουριστικής βιομηχανίας και αξιοποίηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, με αξιοποίηση και διεύρυνση γαστρονομικού, οινολογικού, συνεδριακού και πάσης μορφής τουρισμού.

Για τη δημόσια διοίκηση και Δικαιοσύνη η ΕΛ.ΛΥ προτείνει μεταρρυθμίσεις στον Δημόσιο τομέα ια μείωση της σπατάλης, ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης με αξιοκρατία και κριτήριο την εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη και στήριξη του νόμου ¨Περί ευθύνης Υπουργών». Για την υγεία, προτείνει αναβάθμιση της δημόσιας υγείας με πρωτοβάθμιες μονάδες, οργάνωση αναλόγως του επείγοντος, εκσυγχρονισμό Νοσοκομείων και ΕΚΑΒ.

Για την οικονομία το κόμμα προτείνει φορολογική σταθερότητα με εφαρμογή νέων μέτρων στο επόμενο οικονομικό έτος και διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του πολίτη.

Τέλος, προτείνει μέγιστη κοινοβουλευτική θητεία τριών περιόδων, χωρίς βουλευτική σύνταξη και κατάργηση των προνομίων, κατάργηση της απαλλαγής των αστικών και ποινικών ευθυνών των υπουργών, κατάργηση του χρόνου παραγραφής των πολιτικών και νομικών ευθυνών υπουργών και διενέργεια δημοψηφισμάτων μετά τη συλλογή τουλάχιστον 250.000 υπογραφών πολιτών.

 

Να σημειωθεί πως στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη, ο Νικ. Διομής, της Νεολαίας ΕΛ.ΛΥ.), Δημ. Παπαδημητρίου, του τομέα επιστημών και Αθανασία Μαρκάτα του οργανωτικού του κόμματος.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: